Een groot deel van de swingers bezoeken een parenclub. Ook rond parenclubs heerst er een mysterieus sfeertje, er zijn ook een heel aantal misverstanden rond parenclubs. In dit artikel nemen wou jou even mee naar de parenclub.

Bij Fun4Swingers vinden we het belangrijk nieuwe swingers wegwijs te maken in de wereld van de swingers. We merken immers dat veel nieuwe koppels vragen hebben over swingen maar deze niet beantwoord zien. Met onze reeks artikelen rond swingers willen we nieuwe swingers wegwijs maken in onze mooie wereld van swingers. Dit is niet enkel onze belofte maar ook het engagement van onze community van swingers.

De Parenclub

Parenclub

Wat is een parenclub? Het lijkt een simpele vraag, maar eigenlijk de moeite waard om er dieper op in te gaan. Misschien zouden we beter beginnen door te zeggen wat een parenclub niet is. Een parenclub is geen plaats waar iedereen met iedereen zomaar seks heeft. Waarschijnlijk gaan de wenkbrauwen nu al even fronsen. Een parenclub is in de eerste plaats een gelegenheid waar koppels kunnen uitgaan in een erotische setting. Koppels zullen er in de eerste plaats gaan voor de erotiek, de zwoele sfeer en om meestal met elkaar het liefdesspel te beleven. Dit KAN met een ander koppel erbij zijn. Veel koppels die naar een parenclub gaan vinden het prettig om bekeken te worden, zelf te kijken of om seks te hebben waar andere koppels bij zijn. Zonder daarvoor van partner te wisselen. In ALLE clubs geld er 1 gouden regel. Nee is nee, en daar is men zéér streng in. Logisch ook.

Een parenclub is een plaats waar koppels heen gaan om ongeremd erotische momenten te beleven. Meestal enkel onder elkaar, daar kan soms een ander koppel bij betrokken worden.

Binnen in de parenclub

Je moet de parenclub zien als een plaats, soms een discotheek maar kan ook een sauna of cocktail bar zijn. Waar koppels heen gaan om wat erotiek te beleven. De club is

Bar in club Shivaz

meestal heel stijlvol ingericht en voorzien van erotische accenten. Om een erotische sfeer te bekomen is er in de meeste clubs op een bepaald uur een dresscode van toepassing. Dresscode wil zeggen dat op een bepaald uur iedereen in lingerie moet zijn. Voor nieuwkomers kan dat een drempel zijn. Daarom dat veel clubs dagen hebben (meestal de zaterdag) dat er geen dresscode is. Je bent dan niet verplicht om bijvoorbeeld om 22 uur verplicht lingerie aan te hebben. Je vind hierover ongetwijfeld informatie op de website van de parenclub.

Parenclubs zijn meestal verdeeld in 2 delen. Een ontmoetingsgedeelte, die kan bestaan uit een bar, restaurant, lounge, enz. En een gedeelte waar er speelruimtes zijn. De twee worden meestal strikt gescheiden. Het is in de meeste clubs ook verboden om als man alleen je in de speelruimtes te begeven. Zelfs al ben je als koppel binnengekomen, dan nog mag de man niet alleen in de speelruimte. Ook hier word streng op toegezien, wie deze regel overtreed zal zonder pardon aan de deur worden gezet. (Foto rechts: Bar club Shivaz ©Shivaz)

De speelruimtes

Koppel in parenclub

Wat moet men in hemelsnaam verstaan onder speelruimtes? Wel laten we meteen ook duidelijk maken dat dit uiteraard voor elke club anders is. Maar meestal vind je overal dezelfde ruimtes terug. Elke club voorziet kamers of plaatsen waar je je als koppel kan terug trekken. Dat is zo goed als in elke club zo, het is soms goed zoeken in het begin, maar je vind zeker en vast verborgen kamertjes waar je als koppel gewoon kan genieten van elkaar.

Daarnaast zijn er in elke club grote kamers waar je in 1 kamer meerdere matrasjes kan vinden. Ben je wat avontuurlijker aangelegd, heb je durf? Dan zijn deze ruimtes zeker het proberen waard. Je zal er in de eerste plaats genieten van elkaar, het kan gebeuren dat een koppel daar toenadering zoekt, meestal is dat een onschuldig handje die jou of je partner zal aanraken of strelen. Wens je dit niet, maak dit dan meteen duidelijk en je zal meteen een verontschuldiging voorgeschoteld krijgen. Wens je dit wel, dan wordt het waarschijnlijk de zwoelste nacht uit je leven. Maar ook hier, geef altijd aan waar de grens ligt. Deze zal altijd gerespecteerd moeten worden. Noem dit de deontologische code van de swingers.

Andere kamers zijn bijvoorbeeld de dark room, een kamer met glory holes, een afgelsoten kamer met 1 groot venster, een cinema met zeteltjes en matrassen, SM kamers. Je kan het zo gek niet bedenken of je vind het allemaal in de parenclub.

Parenclub tips

Enkele tips voor jullie naar een parenclub zouden gaan. Of enkele antwoorden op vragen die we vaak krijgen voorgeschoteld.

Wat dragen mannen meestal in een parenclub?

We hadden al gezegd dat vrouwen meestal lingerie aandoen op een bepaald uur, maar wat met de mannen? Doe aan wat je partner graag heeft zo simpel is het. Is dat een simpele boxer? Wel dan doe je een boxershort aan. Ziet je partner je graag in een lederen broek? Vind jij het leuk in string te lopen? Prima het kan zeker en vast en ook met het nodige respect!

Wat met opdringerige single mannen?

Single mannen mogen sowieso niet alleen in de speelruimte. Ze moeten vergezeld zijn van een koppel. Ook geven we nog eens de basisregel mee: NEE IS NEE! Is de man te opdringerig? Zeg het aan de uitbaters van de club, zij zullen de man in kwestie vriendelijk de deur wijzen. Een aantal clubs hebben ook "couples only" dagen. Informeer je daarover zeker bij de club.

Welke parenclub is de beste voor nieuwkomers?

Kies je parenclub goed uit met je partner. Je hebt in grote lijnen twee soorten clubs, de doener clubs en de erotische clubs. De zogenaamde doener clubs zijn clubs waar je echt heen gaat om van partner te wisselen. De erotische clubs zijn clubs waar niet meteen verwacht wordt dat je aan partnerruil gaat doen. Dit staat altijd duidelijk aangegeven op de website als het een doenersclub is. Je kiest als nieuwkomer dus best geen doenersclub.

Ga je voor het eerst naar een parenclub? Ga dan bij voorkeur op een avond waar er alleen koppels welkom zijn. Zo hoef je je niet druk te maken over eventuele single mannen. Nog een tip: maak op voorhand al kennis met een koppel die je vrijblijvend even kan wegwijs maken. Uiteraard kan dit bij Fun4Swingers.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Twijfel niet en registreer je account bij ons. Fun4Swingers heeft een grote community aan swingers die jou heel graag helpt de eerste stapjes te zetten.

Lees zeker ook:

Ook lid worden van de leukste community voor swingers? 

Word lid in enkele eenvoudige stappen, geen betaal gegevens vereist!

Probeer Fun4Swingers nu GRATIS!

Opgelet: Single mannen enkel op uitnodiging!