Starten met swingen. Je hebt er al eens over gepraat met je partner of het is een fantasie van jezelf, swingen. De fantasie windt jullie op, het denken aan swingen prikkelt jullie. Maar hoe begin je met swingen?

Steeds minder en minder is swingen taboe. Ook jongeren beginnen of starten sneller met swingen. Maar elk koppel die wil starten met swingen stelt zich bij aanvang dezelfde vraag hoe starten met swingen?

Hoe starten of beginnen met swingen?

Alhoewel we niet kunnen zeggen dat dit het gouden antwoord is met garantie op succes. Zijn we er wel vrij zeker van dat je met deze tips al een heel eind komt. Deze puntjes zijn tips waar alle ervaren swingers mee gestart zijn.

1 Praat over swingen met je partner

Starten met swingen

Het mag misschien een dooddoener lijken, maar het is de allerbelangrijkste tip. Swingen doe je met je partner (anders valt het niet meer onder de definitie van swingen). Dus je moet er over kunnen praten met elkaar. Swingen lukt het best wanneer er geen taboes zijn onder elkaar. Vaak zullen jullie dingen ontdekken tijdens het swingen dat je niet eens wist van elkaar. Belangrijk is dat er over die dingen kan gepraat worden, open en eerlijk. Praat ook vooraf met elkaar heel veel over swingen. Waar fantaseer je over, wat windt je op, of wat windt je juist helemaal niet op?

Belangrijk is hier vooral dat je ook bespreekt waar de grenzen liggen. Wat kan er wel en wat kan er totaal niet. Bepaal samen hoe je de wereld van het swingen gaat ontdekken. Wat zouden jullie graag al eens willen doen? Trio, parenclub of gewoon bij jullie thuis of juist helemaal niet? Liever op neutraal terrein? Je ziet heel wat vragen waar jullie samen een antwoord moeten op vinden. Een leuke tip is hier om elk apart do's en dont's op te schrijven op papiertjes die in een doosje te doen en elk er eentje uit een doosje te trekken en dit dan eens te bespreken.

2 Maak afspraken

Afspraken bij het swingen zijn heilig! Elk swingerskoppel heeft zijn afspraken. Net daarom is praten over swingen zo belangrijk. Zeg tegen elkaar waar de grenzen liggen, zeg dat ook tegen het koppel waar je eventueel mee zal afspreken. Afspraken kunnen heel divers zijn en die zijn ook voor elk koppel anders. Dat kan gaan van alcohol gebruik tot voorbehoedsmiddelen, de daad zelf, waar de grenzen liggen. Sommige swingerkoppels spreken ook af of er men elk apart kan daten, man en vrouw apart.

Gaandeweg jullie swingersavontuur kunnen regels veranderen, jullie grenzen kunnen verlegd worden of misschien juist ook ingeperkt worden als iets achteraf niet prettig leek. Vergeet ook niet af te spreken wat te doen als 1 van beide het niet meer prettig vindt.

3 Ga op verkenning

Jullie hebben gepraat over swingen, het lijkt jullie wel wat. Afspraken zijn gemaakt, de verkenningstocht kan beginnen. Voor iedereen is die verkenningstocht anders. Ieders tempo is ook anders. Een van de beste manieren om te starten met swingen is in contact komen met swingers. Dit kan uiteraard op een datingsite voor swingers. Maar ook in een parenclub bijvoorbeeld. Er zijn ook sauna's voor swingers. Gegevens van die gelegenheden vind je ook vaak op website's voor swingers.

Ben je wat onzeker? Dan zal je die onzekerheid moeten doorbreken. Ook onzeker personen kunnen swingen, je moet niet het perfecte lichaam hebben. Swingers vind je in alle vormen en maten. Het vraagt veel moed, maar een bezoek aan een naaktstrand kan je onzekerheid op 1 dag weg nemen. Veel swingers zijn trouwens nudist die je in de zomer ook vaak vindt op een naaktstrand. Uiteraard niet voor het seksuele, wel voor het genot van naakt te zijn. Is dit wat teveel voor je? Probeer dan eens een publieke sauna. Of ga eens helemaal naakt met je partner naar een privé sauna, en bouw zo verder op. Eerst privé sauna, dan publieke sauna, naaktstrand, enz...

4 Praat met swingers

Zoals je ziet bouwen we steeds verder, na wat op verkenning te gaan kunnen we nu eens in contact gaan. De beste manier om in contact te komen met swingers is, net zoals hiervoor reeds gezegd, je lid te maken van een datingsite voor swingers. De meeste site's bieden je 2 weken een gratis account, voldoende tijd om te bepalen of het echt wel iets is voor jullie. Heb geen schroom om te zeggen dat jullie nieuw zijn, maar maak ook meteen duidelijk dat je er reeds over gepraat hebt, en zeg ook wat je reeds gedaan hebt in de voorgaande stappen.

Waarom zal je nu vragen? Jammer genoeg is er soms wat wantrouwen bij swingers wanneer een koppel zegt dat men pas start als swinger. Dat komt omdat het vaak voorkomt dat single mannen zich ten onrechte uitgeven voor een koppel en bij voorkeur een startent koppel. Wanneer je als startent koppel aangeeft er duidelijk samen over gepraat te hebben zal het vertrouwen groeien. Luister dan ook naar de verhalen van andere swingers of lees hun verhalen in blogs die sommige site's aanbieden.

5 Zet de eerste stapjes

Tussen alle stappen door mag je nooit de eerste stap vergeten. Praat met elkaar. Veel praten met elkaar over wat je denkt en je gevoelens is belangrijk, heb geen geheimen voor elkaar. Nu ben je klaar voor de grootste stap. Jullie eerste stapjes in de wereld van de swingers. Ook dit is voor vele swingers anders, sommige kiezen er voor om eens een parenclub te bezoeken. Anderen kiezen er voor eens met een koppel af te spreken. Nog anderen wensen een trio te doen.

Hoe dan ook, de eerste keer is altijd spannend en ook al is het niet meteen een groot succes of juist wel een groot succes, we zeggen het nogmaals. Praat achteraf terug over hoe je het eerste avontuur hebt beleefd.

Starten met swingen in een parenclub

Swingen in parenclub
Wanneer besloten hebt dat de tijd rijp is om je eerste stapjes te zetten kan het zijn dat jullie hebben besloten eens een parenclub te bezoeken. Over parenclubs bestaan heel wat mythes. Er is ook een heel divers aanbod aan parenclubs. Van de kwalitatieve parenclub tot de gewone parenclub over echte doener parenclub. Die laatste raden we echter af voor beginners. Eens je verder gegroeid bent in het swingen kan je deze categorie van clubs bezoeken. Doener clubs zullen dit ook aangeven op hun website.

Op het moment dat je binnengaat in een parenclub kan je best aangeven dat je nieuw bent en dat dit je eerste keer is. Een club die zichzelf respecteert zal je een rondleiding aanbieden en ook de regels uitleggen. Elke club heeft zijn huisregels. De grootste regel in ELKE parenclub is "Nee is nee". Indien een koppel neen zegt MOET dit gerespecteerd worden. Doe je dit niet? Dan wordt je vriendelijk naar de uitgang gebracht! Een leuk idee is om met een ander koppel eens af te spreken in een parenclub, zij kunnen je dan begeleiden door de club. Dit wil niet zeggen dat jullie iets zullen doen met het koppel. Meestal is dit enkel ter introductie. Maar ook dit hangt af van jullie gemaakte afspraken als koppel. Of de gemaakte afspraken met het koppel.

Starten met swingen met een ander koppel

Veel koppels starten met swingen door af te spreken met een ander koppel. Best spreek je een eerste keer af op neutraal terrein en maak je duidelijke afspraken. Zorg er ook voor dat iedereen, man & vrouw langs beide zeiden, al eens gesproken hebben met elkaar via de chat of andere kanalen. Ga er zeker niet van uit dat jullie bij de eerste afspraak al eens zullen swingen. Maak ook duidelijk aan het andere koppel wat jullie als koppel hebben afgesproken. Zeg waar de grens ligt.

Belangrijk is zeker om afspraken na te komen. Heb je een "date" ga dan ook naar de date. Niets zo erg als je begeven naar een date waar het andere koppel niet opdaagt.

En een trio?

Een trio is ook nog een andere mogelijkheid. De meeste koppels fantaseren over een VVM (Vrouw - Vrouw - Man) trio. Echter is dit heel erg moeilijk te verwezenlijken. Er zijn maar weinig single vrouwen die hiervoor openstaan. De vraag overstijgt het aanbod zullen we maar zeggen. De meeste trio's vinden dan ook plaats met een single vrouw uit de directe omgeving van het koppel. Een MMV trio is dan weer eenvoudiger te verwezenlijken; ook hier zijn afspraken zeer belangrijk.

Nog enkele punten

Tot slot zijn er nog enkele zaken waar je rekening moet mee houden. Puntjes die heel erg belangrijk zijn voor swingers.

  • Persoonlijke hygiëne
  • Intieme hygiëne (de meeste swingers zijn intiem geschoren)
  • Discretie
  • Net voorkomen
  • Oprechtheid
  • ...

Met dit alles kom je al een heel eind. In elk geval heb je met deze tips een goede basis om te starten met swingen.

Ook lid worden van de leukste community voor swingers? 

Word lid in enkele eenvoudige stappen, geen betaal gegevens vereist!

Probeer Fun4Swingers nu GRATIS!

Opgelet: Single mannen enkel op uitnodiging!