Steeds meer koppels en echtparen fantaseren over swingen. Wanneer zij er actief mee bezig zijn doen zij bijzondere en spannende ervaringen op, maar wat of wie zijn nu eigenlijk swingers. Veel mensen hebben er een raar beeld bij en denken dat swingers met iedereen het bed delen, en nog erger alles met elkaar doen. Maar is deze gedachte terecht?

Dus je fantaseert wel eens over swingen of swingers? Of je hebt eerder een te gekke belevenis gehad, een avondje die helemaal uit de hand liep en plots erotisch getint werd. Ben je nu een swinger? Of hoe kan ik en mijn partner de eerste stapje zetten in de wereld van de swingers? We leggen jullie uit wat swingers zijn en wat je moet weten.

Wat is swingen?

Swingers site

Erotische intimiteit tussen een koppel en een man/vrouw alleen, of tussen twee of meerdere koppels noemt men swingen. Vaak zijn dit echtparen/koppels die andere stellen ontmoeten voor seksuele en sociale contacten. Het contact is niet altijd eenmalig maar dit kan wel, er zijn ook stellen die met een ander stel een leuke vriendschap opbouwen en meer dingen met elkaar delen dan alleen erotiek. Maar ook bij deze koppels staat het swingen centraal binnen de vriendschap.

Veel mensen hebben de fantasie om seks of seksuele handelingen te verrichten bij iemand anders dan hun eigen partner, vriendin of vriend. Dit hoeft niet alleen te zijn met iemand van het andere geslacht, maar kan ook voorkomen met iemand van het zelfde geslacht (bisexueel). Binnen de relatie is besproken om in te stemmen sociale en seksuele contacten te leggen met gelijkgestemde koppels. Beiden zijn aanwezig op de date en hebben ermee ingestemd dus van vreemdgaan is geen sprake.

Vaak denken mensen dat alle swingers aan partnerruil doen, dit is een groot misverstand. Bij swingen heeft iedereen zijn eigen individuele grenzen, waar partnerruil wel een onderdeel van kan zijn.


Waar ontmoeten swingers elkaar?

Het lijkt erop dat er niet veel swingers zijn in het dagelijks leven, maar je herkent swingers niet op basis van hun uiterlijk. Ben je boodschappen aan het doen in de supermarkt dan kan het gerust zo zijn dat er een aantal swingers ook hun boodschappen aan het doen zijn. Zelfs al kom je in gesprek met elkaar dan wordt er zeer zelden gesproken over de seksuele wensen of fantasieën. Op internet zijn er verschillende sites waar je in contact kunt komen met swingers. Fun4swingers.be is een kwalitatieve swingers site die uitstekend geschikt is om in contact te komen met andere gelijkgestemde koppels. Laagdrempelig en populair onder de swingers.

Fun4swingers is de place to be voor Swingers uit België en Nederland. Ook eens proberen? Probeer Fun4Swingers 2 weken gratis uit. Begin je Swingers avontuur hier.
(Ps: Single mannen zijn enkel toegelaten op uitnodiging)

De verschillende vormen van swingen

De twee hoofdvormen binnen het swingen zijn Soft swap (gedeeltelijk ruilen) en Full swap (volledig ruilen). Ook deze twee vormen

Swingen

zijn ook weer onder te verdelen in persoonlijke grenzen. De onderverdelingen vormen we hieronder voor je op:

  • Full swap met stel waarbij alles kan
  • Full swap stel in dezelfde ruimte
  • Soft swap alleen aanrakingen en oraal
  • Soft swap in dezelfde ruimte
  • Soft swap stel alleen vrouw met vrouw

Soft swap

Als twee koppels een klik hebben en besluiten om intimiteit met elkaar te hebben dan gebeurt dit bij Soft swap in één ruimte. Penetratie gebeurt alleen bij je eigen partner.

Soft swap in dezelfde ruimte

Soft swap in één ruimte staat ook bekend als kijken en bekeken worden. Hierbij heb je seks met je eigen partner, maar je kunt wel naar een ander stel kijken wat ook seks heeft. Hetzelfde geldt voor het andere stel dat in dezelfde ruimte verblijft. Zij vinden het spannend om tijdens de seks met hun eigen partner ook anderen bezig te zien met elkaar. Het is niet toegestaan om het andere koppel aan te raken op intieme plaatsen.

Soft swap alleen met vrouw/vrouw

Binnen het swingen, komt Soft swap alleen met vrouw/vrouw heel veel voor. Veel vrouwen die swingen hebben ook gevoelens voor vrouwen of willen wel een keer ervaren hoe dat is. Op een gegeven moment krijgen de mannen ook toestemming om mee deel te nemen. Ook hierbij hebben de mannen alleen seks met hun eigen partner, de andere vrouw aanraken op intieme plaatsen is niet de bedoeling. Tijdens de seks met de eigen partner is het wel toegestaan voor de vrouwen elkaar aan te raken op intieme plaatsen.

Soft swap oraal en aanraken

Tussen Full swap en Soft swap zit nog een stap, Soft swap oraal en aanraken in dezelfde ruimte. De toegestane grenzen zijn wat ruimer dan bij Soft swap. De belangrijkste regel is dat de man geen vaginale penetratie heeft met de vrouw van het andere stel. Bij oraal en aanraken is het toegestaan het andere stel over het gehele lichaam aan te raken of oraal te bevredigen (pijpen en beffen), aftrekken van de man en vingeren van de vrouw.

Full swap

Als twee koppels besluiten seks te hebben en van partner te ruilen spreek je over Full swap. Hierbij wordt niet alleen de eigen partner gepenetreerd maar ook die van het andere stel. Het ruilen van partner heet partnerruil.

Full swap stel alles kan

Tussen Full swap en Full swap alles kan is er maar één verschil, hier wordt de seks gedaan in verschillende kamers. Hierbij moet je denken aan één stel wat seks heeft in de woonkamer, terwijl het andere stel in de slaapkamer verblijft. Je doet dus aan partnerruil zonder dat je eigen partner aanwezig is.

Wat is wappen?

Wappen betekent dat je verdovende middelen gebruikt tijdens de seks. Tijdens een wapdate worden meestal joints, XTC of poppers gebruikt. Deze middelen worden gebruikt om de seks intensiever te beleven en het langer vol te houden. Binnen de swingers wereld is wappen geaccepteerd, al zijn er ook heel veel koppels die er niets mee hebben. Het gevaar van het gebruik van verdovende middelen is dat de grenzen worden verlegd waar je later spijt van kunt krijgen.

Swingen in parenclubs

Sommige swingers ontmoeten elkaar in een parenclub. Mensen die er nog nooit zijn geweest hebben de gedachte dat een parenclub één grote orgie is waar iedereen seks heeft met elkaar. Maar dit is absoluut niet waar, in een parenclub zijn verschillende ruimtes zoals een bar, dansvloer, relaxruimtes, darkroom, bubbelbad, zwembad. In een aantal van deze ruimtes is het toegestaan om intimiteit te hebben. Naar wens kan dit zijn met je eigen partner of een ander persoon, dit bepaal je helemaal zelf. Respect in een parenclub is belangrijk, de gouden regel is dat nee, nee is. De ontspannen sfeer maakt het leuk en spannend voor elke leeftijd.


Safe seks

Veiligheid en hygiëne staan bij swingers hoog in het vaandel. Daarom worden er vaak condooms gebruikt bij intimiteit met een ander koppel. Hiermee voorkom je geslachtsziektes.

Na het lezen van dit allemaal ben je al aardig geïntroduceerd in de wereld van de swingers. Maar het belangrijkste blijft toch het in contact komen met andere swingers. Onze swingers site is hiervoor het meest ideale instrument. Je kan op een laagdrempelige manier in contact komen met andere swingers en bovendien doen jullie dit aan je eigen tempo.

Ook lid worden van de leukste community voor swingers? 

Word lid in enkele eenvoudige stappen, geen betaal gegevens vereist!

Probeer Fun4Swingers nu GRATIS!

Opgelet: Single mannen enkel op uitnodiging!