Hoi, gast! Heb je momenteel nog geen account bij ons? Schrijf je in en word lid van de leukste online gemeenschap voor swingers van België en Nederland

Word ook lid Waarom kiezen voor Fun4Swingers?

Beginnen met swingen blog. De beste tips voor beginnende swingers

Beginnen met swingen blog. De beste tips voor beginnende swingers

Beginnen met Swingen

beginnen met swingen. tips voor beginnende swingers

Deze blog is met name geschreven voor mensen die willen beginnen met swingen of overwegen om dat te gaan doen met onmisbare tips voor beginnende swingers zoals: hoe het beste te beginnnen met swingen, wat is de beste swingers site, hoe leg je contact, de eerste keer partnerruil, etc. Gevorderde swingers hebben waarschijnlijk minder aan dit artikel, maar het is wel leuk om te zien of je dingen herkent. Verder niet getreurd, volgende keer komt er juist een artikel dat geschikt is voor de meer ervaren swingers

De swingers lifestyle

Swingen (soms ook wel bekend onder de naam aan partnerruil doen) kan een super coole manier zijn om samen met je partner ongekend veel seksueel plezier te hebben met anderen. Hierbij kan je ook nog eens veel leuke mensen ontmoeten, nieuwe vrienden maken en jezelf en je partner (her)ontdekken op seksueel gebied.


Maar waar begin je? De informatie die je leest op internet is soms erg vaag en tegenstijdig. Bovendien doen sommige sites wel erg moeilijk over een onderwerp wat juist heel leuk en luchtig zou kunnen (en moeten) zijn. Je doet dit voor de fun, niet om allerlei niet bestaande problemen te gaan zoeken. Natuurlijk zijn er dingen waar je rekening mee moet houden en waar jullie vooraf goede afspraken over moeten maken. Maar maak er ook geen 100 stappenplan van, waar je jaren over gaat nadenken en praten zoals sommige sites voorschrijven. Dat gaat ons echt te ver en haalt alle spontaniteit uit swingers dating.


Hoe te beginnen met swingen

Fun4swingers heeft een eenvoudige stap-voor-stap lijst samengesteld voor beginnende swingers van alles wat belangrijk is rondom swingen. We gaan er hierbij al wel vanuit dat jullie open staan voor swingen en partnerruil, of dit in ieder geval spannend genoeg vinden om er meer over te weten te komen.


Stap 1. Maak een online swingers dating profiel

Als jij en je partner swingers willen worden of willen ontdekken of dit iets voor jullie is, dan is de beste stap om online een swingers dating profiel aan te maken.


Fun4swingers is een prima site om dat te doen. De kosten zijn relatief laag en er zitten veel vriendelijke stellen waarmee je contact kunt leggen, die niet irritant lopen te pushen om direct af te spreken. Op deze manier kan jij en je partner rustig rondkijken, leuke contacten opdoen en spelenderwijs kijken of dit iets voor jullie is. Zo kan het al super spannend zijn om sexy foto’s van jezelf te posten die anderen dan kunnen zien en ook het bekijken van spannende foto’s van andere stellen kan jullie sexleven en erotische fantasieën al een behoorlijke boost geven.


Stap 2. Waar speek je af?

Heb je na verloop van tijd een leuk stel (of leuke single) gevonden waarmee je wilt afspreken dan komt al snel de volgende vraag, waar spreek je af. Dit kan zijn bij jullie of bij hun thuis, maar ook in een parenclub, op een swingers party of op een normale publieke locatie zoals een bar of terrasje. Alles heeft zo zijn voordelen en nadelen en is ook afhankelijk of jullie gelijk op jullie eerste swingers date al iets willen gaan doen.


Stap 3. Grenzen vaststellen

Oké toegegeven dit is een minder leuke stap, maar wel noodzakelijk om te doen. Nu wordt het tijd om even serieus te gaan praten met je partner over jullie aanstaande swingers avonturen.


Jullie moeten jullie eigen grenzen vaststellen, zowel als individu en als koppel. Vraag jezelf af waar je je prettig bij voelt om te verkennen op je eerste swingers event of date. Maar ook later blijft het belangrijk om dit te blijven bespreken want grenzen zullen in de loop der tijd mogelijk verschuiven.


Willen jullie de eerste keer aan de zijlijn zitten en toekijken (in geval jullie naar een parenclub of een swingers party gaan) of gaan jullie meteen voor de actie. Voel je je direct comfortabel met penetratie of blijft het wel een beetje friemelen. Is zoenen oké? Gebruiken jullie wel of geen condoom? Doen jullie het wel of niet in aparte kamers? Zijn er leeftijdsgrenzen? Wat mag jouw partner van jou wel en niet doen? Gaan jullie wel of geen geestverruimende middelen gebruiken? Gaan jullie vaker seks hebben met dezelfde mensen of wil je dat het bij een keer blijft om een mogelijk emotionele band te voorkomen. Daten jullie alleen met stellen of ook met single mannen en single vrouwen. Kortom genoeg om over na te denken.


Praat er goed over en bepaal waar je grenzen liggen met je eigen lichaam, en waar je comfortzone ligt ten aanzien van je partner en hou je ook aan die afspraken die voor dat moment gelden. Als jullie later wat meer ervaren zijn, is waarschijnlijk meer mogelijk, maar dat is voor later.


Stap 4 Kies de juiste kleding

Wat ga je dragen? Afhankelijk van waar je heen gaat, check eerst de dresscode. Mocht je naar een swingers club of party gaan dan moet je weten wat je moet aantrekken. Je wilt niet heel formeel verschijnen op een casual evenement, en andersom. Het kan leuk zijn om naar een thema-evenement te gaan voor je eerste keer swingen, omdat je je dan kunt verkleden als een ander personage, zoals een burleske danseres of een swingers party waar maskers worden gedragen. Dit kan je wat extra zelfvertrouwen geven.


Wat je ook kiest om te dragen, zorg ervoor dat je je sexy en comfortabel voelt. Je wilt die kamer binnenlopen en je zelfverzekerd voelen. Maar vergeet ook niet dat swingers ook maar gewone mensen zijn, geen perfect gevormde seksgoden. Swingers zijn er in alle leeftijden en nationaliteiten en kunnen knap zijn of niet knap, dik of dun, met lang haar of kaal. Het swingers publiek is een goede weerspiegeling van de normale samenleving met dit verschil dat mensen wel bovengemiddeld veel aandacht schenken aan hun uiterlijk, zodat ze er binnen hun eigen grenzen zo goed mogelijk uitzien.


Stap 5 De date voorbereiden

Behalve dat je de juiste kleding al hebt klaar liggen is het nodig goed te zorgen voor persoonlijke hygiëne. Zorg dat je lekker fris en schoon naar je date toegaat. Veel swingers scheren de intieme delen volledig. Het hoeft niet, maar is wel gebruikelijk, echter die keuze is uiteraard aan jullie zelf.


Spreek ook vooraf nog eens door met je partner wat de afspraken ook alweer waren, zodat jullie allebei niet voor verrassingen komen te staan. Let ook op hoeveel alcohol je drinkt (of eventueel andere geestverruimende middelen gebruikt) Veel swingers raden aan de eerste keer niet te drinken, zodat je zeker weet dat je de afgesproken eigen grenzen respecteert. Veel anderen raden juist aan net genoeg te drinken zodat je je wat vrijer voelt. Het is aan jou wat het beste werkt.


Stap 6 Let op je partner tijdens de date

Omdat dit voor jullie, als beginnende swingers, allebei nieuw is, is het belangrijk goed contact te houden met je partner. Zodra je merkt dat je partner het niet naar de zin heeft, doe je er goed aan even te overleggen of jullie nog wel verder willen gaan op deze avond. Zorg ook dat jullie tijdens de eventuele partnerruil oog en aandacht houden voor elkaar. Dit versterkt de band dat jullie het samen doen, want swingen doe je samen.


Stap. 7 Bespreek de swingers date

Mogelijk hebben jij en je partner een super avond gehad met veel fun en veel erotiek en smaakt het naar meer. Of misschien liepen jullie toch tegen wat dingen aan zoals bijvoorbeeld gevoelens van jaloezie. Hoe dan ook bespreek samen hoe jullie het hebben ervaren en waar er eventueel ruimte zit voor verbetering, zodat het de volgende keer nog leuker is.


We wensen jullie veel plezier tijdens jullie ontdekkingsreis van beginnen met swingen en vergeet niet een aantrekkelijk profiel aan te maken op de leukste swingers datings sites: fun4swingers. Daar begint het mee als je online wilt swingers daten.